Utemiljön


Innemiljö


Traditioner

aktiviteter1.png

Öppet Hus – på Förskolansdag i maj bjuder vi in allmänheten till en stunds gemenskap med sång och tårtkalas, samt presentation av våra lokaler och verksamhet

 Sommaravslutning – i början av juni träffas vi ute på gården, om vädret tillåter. Familjer ordnar någon aktivitet som alla familjer kan pyssla med en stund.
Därefter fikar vi på medhavd picknickkorg. Vi brukar avsluta med att sjunga några sommarsånger tillsammans.

 

Lucia – 13 december eller närmast dag om Lucia infaller på helgen, har vi vårt långa fina Luciatåg. Det är en mäktig syn med alla barnen från förskola och fritids på scenen samtidigt, sjungande alla fina jul- och Luciasånger. Även på Lucia får gärna mor- och farföräldrar komma.

FN-dagen – 24 oktober träffas vi i bygdegården där alla barnen uppträder på scenen, oftast med sånger. Därefter är det försäljning av fikabröd eller något annat. Förtjänsten på försäljningen går till vårt fadderbarn, Mohammed från Egypten.
Mor– och farföräldrar inbjuds och även alla andra i byn som vill komma.


Köket

Vi har ett storkök där maten lagas från grunden med ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Frukost lagas av den personal som öppnar på förskolan. Vår ”köksa”, Marie står för tillagning av lunch. Lunchdisk och mellanmålet fixas varje dag av personal eller föräldrar som gör sin arbetsinsats på eftermiddagarna. Kökets grundtanke: Hemlagat

För att involvera barnen i matlagningen får de själva välja vilken mat som ska serveras när de fyller år.

Till  förskolebarnen serveras varje dag en salladsbuffé. De får själva ta en tallrik och välja vad de vill ha av alla goda grönsaker. De flesta barn väljer även vad de vill sitta och äta sin lunch. Det är bara de allra yngsta som sitter i barnstol som har bestämda platser. Vi upplever att salladsbuffén ger barnen möjlighet till eget inflytande samt att de stimuleras till att äta mer grönsaker.